با شروع بکار اولین واحد تولیدی در این ناحیه صنعتی که در زمینه فولاد فعالیت می کرد امیدها روز به روز به رونق شهرستان در دل مردم زنده می شد.
با راه اندازی این منطقه صنعتی و حضور سرمایه گذاران غیربومی صنعت در دلفان محروم کلید خورد و نور امید در دل مردم وجوانان جویای کار در این منطقه روشن شد که بالاخره کهن دیار مظلوم دلفان ، صاحب یک ناحیه صنعتی شد.
بیکاران جویای کار به آینده امیدوارتر شدند و عده ای خوشحال از اینکه صنعت در دلفان پا گرفته ودغدغه مردم این شهرستان که موضوع اشتغال است حل می شود.
جایی که قرار بود واحدهای صنعتی مختلف با تولید قطعات خودرو، فولاد و میلگرد، قطعات و ادوات کشاورزی،طناب دریایی، عایق های رطوبتی، سیم جوش، کفش، کلید و پریز، کودشیمیایی و فرآورده های دامی با اشتغالزایی 500 نفر تاسیس شود.
اما با گذشت چندین سال انگار صنعت با این دیار با بیکاری 40درصدی آن روی خوشی نداشت و واحدهای به بهره برداری رسیده هرکدام به دلایلی مرگ خود را اعلام می کردند.
به گفته فرماندار شهرستان دلفان از 26 واحد ناحیه صنعتی علیمیرزایی این شهرستان تنها پنج واحد آن فعال است که نیازمند توجه مسئولان استانی است .
اکنون بسیاری از صاحبان واحد های صنعتی منطقه را ترک کرده اند و برخی از این واحدها بر اثربرف و باران تخریب و برخی رها شده اند و برخی نیز تنها یک نگهبان برای حفاظت از تجهیزات آن بکار گرفته اند.
مشکلات این ناحیه صنعتی دست به دست هم دادند و صنعت نوپای دلفان به دلیل عدم برنامه ریزی و کوتاهی مسئولان و البته تعدادی از سرمایه گذارانی که تسهیلات دریافتی از بانک های این شهرستان را در دیگر شهرستانهای برخوردار هزینه کرده اند دوامی نیاورد.
ناحیه صنعتی شهرستان دلفان هم اکنون با اشتغال زایی کمتر از60 نفر فعال ونیمه فعال است و مابقی آنها سال هاست تعطیل شده و افرادی که در شرکت های فوق مشغول شده بودند از کار بیکار شدند.
مرگ صنعت در دلفان در حالی به صدا در آمده که این شهرستان یکی از محرومترین مناطق استان لرستان و حتی کشور است.
دلفان بر اساس آمارهای ارائه شده توسط مدیرکل صنعت ، معدن و تجارت لرستان در زمینه صنعت وضعیت مناسبی ندارد و این شهرستان از کمترین واحدهای صنعتی در لرستان بهره مند است و میزان اشتغال زایی صنعت در آن بسیار ناچیز است .
دلفان در بسیاری از شاخص ها آمارهای خوبی ندارد رتبه اول آماربیکاری استان لرستان و رتبه نخست آمار کارگران ساختمانی را داراست و این در حالی است که کارگران این شهرستان در فصول پاییز و زمستان بیکارند و آمار بالای بیکاری دراین دوفصل تا دوبرابر تشدید می شود.
سرانه درآمد مردم این شهرستان نسبت به دیگر مناطق لرستان پایین تر است به طوری که از جمعیت 147 هزار نفری آن 23 هزار نفر جمعیت تحت پوشش خدمات کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی هستند.
بدون شک حل مشکلات واحدهای تولیدی ناحیه صنعتی علیمیرزایی شهرستان دلفان نقش مهمی در ایجاد اشتغال و رونق صنعت در منطقه دارد که امیدواریم مسئولان مربوطه نسبت به حل این مشکلات اقدام کنند.
دیدارمعاون وزیر از شهرکهای صنعتی لرستان/ دلفان حتی از بازدید هم محروم ماند
بختیار رازانی مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی لرستان گفت:معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در سفری یک روزه از ۷ شهرک صنعتی، یک منطقه ویژه اقتصادی و ۴ واحد صنعتی استان دیدار کرد.
ختیار رازانی اظهار داشت: معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در سفری یکروزه از ۷ شهرک صنعتی، یک منطقه ویژه اقتصادی و ۴ واحد صنعتی استان دیدار کرد.
این خبر که چند روزی بیشتر از وقوع آن نمیگذرد ذهن هر دلفانی را به خود مشغول و این سوال را ایجاد میکند که چرا باز هم دلفان فراموش شد؟؟؟
هر چند در آستانه انتخابات انجام برخی سفرهای تشریفاتی برای مسئولان امری معمول و متداول است اما باید پرسید مگر شهرستان دلفان هم صاحب یک شهرک صنعتی نیست؟ که اتفاقا بیشترین مشکلات از نظر تعطیلی و راکد بودن واحدهای صنعتی مستقر در شهرکهای صنعتی استان مربوط به همین شهرک صنعتی علیمیرزایی است. (از ۲۶ کارخانه ساخته شده در شهرک صنعتی علیمیرزایی تنها ۵ واحد نیمه فعال است و بقیه تعطیل هستند)
پس چرا متولی اصلی بخش صنعت کشور حتی افتخار نمیدهد یک بازدید تشریفاتی هم از این شهرک فراموش شده به عمل آورد؟؟
مگر نه این است که دلفان در بین شهرستانهای استان بالاترین نرخ بیکاری را دارد؟
مگر غیر از این است که دلفان بر اساس آمار رسمی، ۱۱۰۰۰ نفر (یازده هزار) تحصیل کرده بیکار دارد؟
مگر نه این است که شهرستان دلفان یکی از ۱۰ شهرستان امن کشور است؟
مگر غیر از این است که بیشتر میزان اشتغال کشور در بخش صنعت است؟ پس چرا دلفان این بار هم مورد بی مهری قرار گرفت؟
چرا دریغ شد از یک بازدید تشریفاتی؟به راستی چرا؟
آیا کوتاهی مسئولان، استاندار، نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، فرماندار و سایر دست اندرکاران باعث شده تا دلفان متاسفانه باز هم مورد بی مهری قرار گیرد و برای مهمترین سایت ایجاد اشتغال در این شهرستان چاره اندیشی نشود؟ یا اینکه مطالبه گر نبودن مردم؟ و یا موارد دیگر……… ؟
البته اگر به سخنان چند وقت پیش آقای علی یزدانی مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور در گفتگو با برنامه تیتر امشب شبکه خبر دقت کنیم متوجه علت بی توجهی به شهرک صنعتی علیمیرزایی دلفان خواهیم شد.
جهت اطلاع عین سخنان این مقام مسئول را باز نشر می کنم.
«بر اساس آمار بانک مرکزی، و سامانه بهین یاب، ۵۷ هزار و ۲۹۸ نفر برای استفاده از طرح اختصاص ۱۶ هزار میلیارد تومان به واحدهای صنعتی تعطیل و نیمه تعطیل نام نویسی کرده اند که از این تعداد ۴۵ هزار و ۲۶۰ بنگاه تولیدی یا تسهیلات گرفته یا درحال دریافت تسهیلات طرح رفع موانع تولید هستند. وی گفت: تا کنون در قالب کمک به واحدهای صنعتی تعطیل و نیمه تعطیل به ۱۱ هزار و ۲۰۰ واحد صنعتی تسهیلات پرداخت شده است.»
با کمال تاسف باید گفت: سهم شهرستان دلفان و شهرک صنعتی فراموش شدهاش با ظرفیت ایجاد ۳۰۰۰ فرصت شغلی به صورت مستقیم و غیر مستقیم از این تسهیلات پرداختی هیچ است; و علت بازدید نکردن معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز همین مسئله است; چرا که در واقع میتوان گفت و نتیجه گرفت برنامه عملیاتی برای فعال کردن این ظرفیت صنعتی وجود ندارد.
در پایان ضمن احترام برای همه مسئولان ارشد نظام که تا کنون به دلائل مختلف به دلفان سفر کرده اند (وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاون ایشان، وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات و…..) باید از مسئولان شهرستان به خصوص نماینده محترم مردم این شهرستان در مجلس، استاندار محترم و فرماندار بزرگوار سوال کرد (که انتظار هم هست پاسخگوی افکار عمومی باشند) اولا دستاورد مهم سفرهای قبلی در بخش اشتغال و….. چه بوده؟
و چرا یکی از اصلیترین متولیان بخش صنعت کشور در سفر به لرستان، شهرستان دلفان را فراموش میکند؟
راستی هدف از برگزاری شورای اشتغال و کارگروه استانی اقتصاد مقاومتی در دلفان چه بود؟ و نتیجه ملموس و عینی آن چه بود؟
چرا برای فعال کردن این ظرفیت و سرمایه گذاری عظیمی که در شهرستان اتفاق افتاده و همه زیر ساختهای آن مهیاست و تنها اندکی همت میطلبد، اقدامی صورت نمیگیرد و به جای انجام این کار که در سریعترین زمان ممکن شدنی هست آستین ها را بالا نمیزنیم؟ و در عوض دنبال کارهای دیگر و وعدههایی که امکان تحقق آنها در کوتاه مدت مشخص نیست از جمله ثبت نام مردم برای استخدام در گارگاه خیاطی، گاوداری و…. هستیم؟
مسئولان عزیر و بزرگوار استانی و شهرستانی شما را به خدا قسم میدهم تا دیر نشده برای حل مشکل اشتغال مردم دیار دلفان دلسوزانه، صادقانه و سریعتر کاری بکنید.